10 Aralık 2014 Çarşamba

Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler: 1 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 1 paket toz maya, 1 çorba kaşığı mahlep, 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı tuz, Aldığı kadar un. Üzeri İçin: 2 su bardağı sıcak su, 3 çorba kaşığı pekmez, 1 kase susam. Çıtır Simit Yapılışı Bir kabın içine un hariç tüm malzemeyi koyalım ve iyice karıştıralım. Azar azar unu ilave edelim ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerini örtelim ve 30 dakika dinlendirelim. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım ve düz bir zemin üzerinde yuvarlayıp, iki ucunu birleştirip, simit şekli verelim. Başka bir kabın içine sıcak suyu, pekmezi koyalım ve iyice karıştıralım. Simitleri ilk olarak pekmeze daha sonra susama bulayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Çıtır Simitlerimizi, sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder