13 Aralık 2014 Cumartesi

elmalı pogaca tarifi 250 gr markarin 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1kabartma tosu yeterince un iç malzemesi 4 elma 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tarcın yapılışı markarini sıvıyagı yoğurtu kapartma tosunu cukur kabın içine koy karıştı sonra kabartma tozu unu ekle hamuru yoğur kulak memesinde biraz sert hamur yoğur 5 dkika dinlensin birtara elmaları soy rendele tavaya al ocağa koy 34 dakika pişir tarcını koy birazda tarcınlı pişir ocaktan indir sonra dinlenen hamurdan 7 eşit parcaya böl onları yuvarlak ac 2santim kalığında ac skara böreği gibi kes elmalı harctan icine koy sar tepsiyez her aynı ac yap tepsiye diz 170 dereceli ısıtılmış fırına ver üstleri pembeleşinceye kadar pişir fırından çıkar üzerine pudra şekeri serp afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder