22 Temmuz 2014 Salı


 Tulumba Tatlısı


Malzemeler:


1 su bardağı su
60 gr tere yağı ( bir yemek kaşığı dolusu )
1 su bardağı un
1 fiske tuz
2 adet yumurta


Kizartmak için  :

1 lt sivi yag


Serbeti icin  :

4 su bardagi su
3 su bardagi tozseker
yarim limon suyu



Yapilisi  :


Serbetımızı önceden hazırlayip bir gün buzdolabında sogumaya bırakalim.Serbet mutlaka soguk olmali.Serbet icin gerekli tüm malzemeleri bir tencereye alip 25-30 dakika kaynatalim.Serbet kati olmali Tulumbalar citir citir olsun hemen yumusamasin diye.Serbet bitip sogudumu buzdolabina alip iyice sogumasi icin bir gün bekletelim.Simdi tulumbanin ham maddesi olan hamur kismina gelelim.Suyumuzu önce tenceremize alalim ve icine tereyagini atip erimesini bekleyelim.Eriyen yagli suyumuza un ve tuzumuzu katip iyice tahta kasikla karistiralim.Bu karistirma isini lütfen hamurumuz sararana kadar yapalim,ortalama 15-20 dakika .sonra iyice kivama gelen hamurumuzu tezgaha alalim ve sogumasi icin tahta kasikla arada bir karistiralim.tamamiyle soguyan hamurumuzu elimizle ortasini yuvarlak yapip acalim.sonra iki yumurtayi bir kapa kirip iyice karistiralim.Ve yumurtamizin dörtte birini hamurun icine katip iyice yoguralim,öyle yogurmaliyizki yumurta ve hamur iyice birbirine karismali,sonra diger yumurtalarida ayni sekilde azar azar katip hamura yedirerek iyice yoguralim.yogurdugumuz hamurumuzu sikma torbasina alalim.Bir tavaya siviyagimizi dökelim.tavadaki yag soguk iken tulumbalarimizi torbasindan sikip makas ile kesip soguk yaga atalim.Tüm islem bittikten sonra ocagimizin altini orta ayarda acip kisik ateste tulumbalarimiz pisene kadar devamli tavayi sallayarak pisirelim.Soguyan serbetimizi bir tencereye yada genis bir kaba dökelim.Tulumbalarimizi kevgir yardimi ile alip yagi iyice sizdirilip soguk serbete katalim.Bes dakika serbette bekletip tulumbalarimizi servis edecegimiz tabagimiza alip servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder