22 Temmuz 2014 Salı

Baklava Hamurundan Peynirli Börek



Malzemeler:


1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi yogurt
1 fiske tuz
1 yemek kasigi elma sirkesi
2 su bardagi un ( elinize yapisirsa az daha un katabilirsiniz )
Hamuru acmak icin nisasta



Ic Malzemesi :

Beyaz Peynir



Üzerine Dökülücek Sos :



yarim cay bardagi süt
yarim cay bardagi yogurt
1 adet yumurta
4 yemek kasigi siviyag
susam




Yapilisi :



Hamur malzemelerini yumusacik bir hamur elde edinceye kadar yoguralim.Sonra on dakika dinlenmeye birakalim.Dinlenmis hamurumuzu ceviz büyüklügünde bezelere ayiralim.Sonra ücer beze alip tek tek 10 cm genisliginde acip aralarina nisasta serpistirip üst üste koyalim.Üst üste koydugumuz bezeleri üclü olarak alip acabildigimiz kadar büüyk bir yufka acalim.Actigimiz yufkayi ortadan keselim ve bas kisimlarina peynir koyup rulo yapalim.Yaptigimiz rulolari gül gibi saralim ve tepsimize dizelim.bütün bezelerimizi bu sekilde yapip bitirelim.Yufkalarimizin üzerine dökecegimiz sosumuzu hazirlayalim.sos icin gerekli tüm malzemeleri karistirip iyice cirpalim ve böreklerimizin üzerine kasik yardimi ile dökelim.bir saat böreklerimizi sosu ile bekletelim,bekletelimki sosunu böreklerimiz iyice ceksin.Böreklerimizi firina vermeden önce üzerlerine susam serpistirip firina verelim.175 dereceli firinda üzeri ve alti kizarana kadar pisirelim.
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder