4 Temmuz 2014 Cuma


       KABAK SALATASI
  500 gr kabak
  3-4 tane kırmızı biber
  yarım demet tere otu
  yarım demet maydanoz
  2 corba kaşık sıvı yağ
  1 corba kaşığı un
    tuz
  yoğurt sosu icin ;
 1kase yoğurt
 2-3 diş sarmısak
 
  salca sosu icin;
  4 corba kaşığı sıvı yağ
Fotoğraf: Yesil mercimek kirmizi biberli salata  1-corba kaşığı salca
  bir tutam  pul biber
   
 hazırlanışı
 kabakları ilk önce cok iyi
yıkıyoruz sonra soymadan orta irilikte
küp küp doğruyoruz biberleride aynı dğruyoruz
sonra aynı kapta haşlıyoruz haşladıktan sonra süzüyoruz
sohumaya bırakıyoruz
kücük bir tavada yağı unu hafi pembelişinceye kadar
kavuruyoruz sonra onu kabakların üzerine döküp karıştır
dere otunu maydanazu ince kıy kabağın üzerine ilave et karıştır
yoğurtu sarmısağı ince kıy yoğurtu karıştır salatanın üzerine gezdir
son olarak yağı salcayı ve pul biberi tavada kızdır onuda salatanın üzerine
gezdir

                Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder