21 Mayıs 2015 Perşembe

   ADAHANA ÖZGÜ KAZ MANTISI
öncelikle kazı yağını soyuyoruz sonra yumuşak etleri küçük parçalara doğra


merhaba hanımlar bizim buranın mantısı meşhudur.  .doğradığınız kaz eti bir kenara koy hamuru için 1.kilo un   1 yumurta 1. yemek kaşığın dan biraz az duz  ılık su unu ve  bütün malzemeyi kat sonra
yoğurmaya başla suyunnu azar azar dökerek yoğur
sert hamur yap biraz dinlendir sonra iyice hasıl et 4 .bezelere ayır beze yap hamuru ac 1.2 santim inceliğinde
olucak kare şeklinde kez  içlerine koy isteğe göre büzgü veya kulaklı yapılır
daha sonra geniş bir tencerede suyunu kaynat tuz ilave et kaynayn suya mantıları ilve et kaynadıktan sonra 1 dakika pişir biraz tereyağını erit biraz yansın tadı dahada güzel oluyor cıkan matıların üzerine tere yagını gezdir sıcak serviz yap AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder