En nefis yemek, tatlı,börek,kurabiye,poğaça vs. Yöresel yemek tariflerinin adresi. Damak tadınıza uygun yemeklerin adresi.
13 Aralık 2014 Cumartesi
elmalı pogaca tarifi
250 gr markarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1kabartma tosu
yeterince un
iç malzemesi
4 elma
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarcın
yapılışı markarini sıvıyagı yoğurtu kapartma tosunu cukur kabın içine
koy karıştı sonra kabartma tozu unu ekle hamuru yoğur kulak memesinde
biraz sert hamur yoğur 5 dkika dinlensin
birtara elmaları soy rendele tavaya al ocağa koy 34 dakika pişir
tarcını koy birazda tarcınlı pişir ocaktan indir
sonra dinlenen hamurdan 7 eşit parcaya böl onları yuvarlak ac 2santim kalığında
ac skara böreği gibi kes elmalı harctan icine koy sar tepsiyez her aynı ac yap tepsiye diz
170 dereceli
ısıtılmış fırına ver üstleri pembeleşinceye kadar pişir fırından çıkar üzerine pudra şekeri serp
afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder