21 Mayıs 2015 Perşembe

   ADAHANA ÖZGÜ KAZ MANTISI
öncelikle kazı yağını soyuyoruz sonra yumuşak etleri küçük parçalara doğra


merhaba hanımlar bizim buranın mantısı meşhudur.  .doğradığınız kaz eti bir kenara koy hamuru için 1.kilo un   1 yumurta 1. yemek kaşığın dan biraz az duz  ılık su unu ve  bütün malzemeyi kat sonra
yoğurmaya başla suyunnu azar azar dökerek yoğur
sert hamur yap biraz dinlendir sonra iyice hasıl et 4 .bezelere ayır beze yap hamuru ac 1.2 santim inceliğinde
olucak kare şeklinde kez  içlerine koy isteğe göre büzgü veya kulaklı yapılır
daha sonra geniş bir tencerede suyunu kaynat tuz ilave et kaynayn suya mantıları ilve et kaynadıktan sonra 1 dakika pişir biraz tereyağını erit biraz yansın tadı dahada güzel oluyor cıkan matıların üzerine tere yagını gezdir sıcak serviz yap AFİYET OLSUN

7 Mayıs 2015 Perşembe

CORBALAR evelik ısırgan

Isırganlı evelikli yogurt  corbası
1. kase yoğurt
2. corba kaşığı  un
1. yumurta
1 tatlı kaşıgı tuz
7.8 yaprak eveli k
 yarım demet  ısırkan

1 corba kaşığı tereyağı

1caykaşığı  pul biberi

ilk önce  yoğurtu unu yumurtayı cırp
sonra suyunu ilave et  karıştır tencereyi ocağa koy
kısık ateşte  kaynamasını bekle arasıra karıştır
sonra ısırkanı eveliği ince kıy kaynayan corbaya kat  tuzunuda kat
5.6 dakika kaynat  ocaktan a?l kücük tavaya yağı kay
erit icine  pul biberi ilave et  corbanın üzerine gezdir
              
sıcak serviz yap aviyet olsun