En nefis yemek, tatlı,börek,kurabiye,poğaça vs. Yöresel yemek tariflerinin adresi. Damak tadınıza uygun yemeklerin adresi.
30 Aralık 2014 Salı
13 Aralık 2014 Cumartesi
YEŞİL MERCİMEKLİ BÖREK
2 bardağı Y. mercimek
1 soğan
tuz,k.biber ,p.biber
1.yemek kaşığı tere yağ
HAMURU İÇİN
1.su bardağı yoğurt
1.su bardağı sıvı yağ
1.5 bardağı ılık su
hamuru yağlamak için sıvı yağ
1.paket kabartma tozu
1 cay kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un
Hazırlanışı
kabartma tozunu,limon suyunu sirkeyi birbirine kat
biraz beklet sonra diğer malzemeyi kat hamuru
yoğur kulak memesinden yumuşak olsun
hamuru 15 dakika dinlensin
içini hazırlanışı yağı tavaya koy soğanı küçük doğra tavaya ilave et
biraz pembeleşsin üzerine mercimeği ilave et tuzunu biberini kat
kavur ocağın altını kapat
hamurdan ceviz den biraz bük bezeler yap bezeyi yuvarlak ince ac yağla kenarına harctan
koy bük kül böreği gibi bük yağ
lanmış tepsiye diz üzerine yumurta sarısını sür susam serp
ısıtıtılmış fırına ver pişir sıcak servis yap
AFİYET OLSUN
2 bardağı Y. mercimek
1 soğan
tuz,k.biber ,p.biber
1.yemek kaşığı tere yağ
HAMURU İÇİN
1.su bardağı yoğurt
1.su bardağı sıvı yağ
1.5 bardağı ılık su
hamuru yağlamak için sıvı yağ
1.paket kabartma tozu
1 cay kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un
Hazırlanışı
kabartma tozunu,limon suyunu sirkeyi birbirine kat
biraz beklet sonra diğer malzemeyi kat hamuru
yoğur kulak memesinden yumuşak olsun
hamuru 15 dakika dinlensin
içini hazırlanışı yağı tavaya koy soğanı küçük doğra tavaya ilave et
biraz pembeleşsin üzerine mercimeği ilave et tuzunu biberini kat
kavur ocağın altını kapat
hamurdan ceviz den biraz bük bezeler yap bezeyi yuvarlak ince ac yağla kenarına harctan
koy bük kül böreği gibi bük yağ
lanmış tepsiye diz üzerine yumurta sarısını sür susam serp
ısıtıtılmış fırına ver pişir sıcak servis yap
AFİYET OLSUN
elmalı pogaca tarifi
250 gr markarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1kabartma tosu
yeterince un
iç malzemesi
4 elma
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarcın
yapılışı markarini sıvıyagı yoğurtu kapartma tosunu cukur kabın içine
koy karıştı sonra kabartma tozu unu ekle hamuru yoğur kulak memesinde
biraz sert hamur yoğur 5 dkika dinlensin
birtara elmaları soy rendele tavaya al ocağa koy 34 dakika pişir
tarcını koy birazda tarcınlı pişir ocaktan indir
sonra dinlenen hamurdan 7 eşit parcaya böl onları yuvarlak ac 2santim kalığında
ac skara böreği gibi kes elmalı harctan icine koy sar tepsiyez her aynı ac yap tepsiye diz
170 dereceli
ısıtılmış fırına ver üstleri pembeleşinceye kadar pişir fırından çıkar üzerine pudra şekeri serp
afiyet olsun
10 Aralık 2014 Çarşamba
Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler:
1 su bardağı su,
1 su bardağı süt,
1 paket toz maya,
1 çorba kaşığı mahlep,
1 çorba kaşığı toz şeker,
1 çorba kaşığı tuz,
Aldığı kadar un.
Üzeri İçin:
2 su bardağı sıcak su,
3 çorba kaşığı pekmez,
1 kase susam.
Çıtır Simit Yapılışı
Bir kabın içine un hariç tüm malzemeyi koyalım ve iyice karıştıralım.
Azar azar unu ilave edelim ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini örtelim ve 30 dakika dinlendirelim.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım ve düz bir zemin üzerinde yuvarlayıp, iki ucunu birleştirip, simit şekli verelim.
Başka bir kabın içine sıcak suyu, pekmezi koyalım ve iyice karıştıralım.
Simitleri ilk olarak pekmeze daha sonra susama bulayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Çıtır Simitlerimizi, sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
9 Aralık 2014 Salı
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)