30 Aralık 2014 Salı

MALZEMELER 125 gr oda ısısında margarin veya tereyağ 1 adet yumurta 1 subardağı pudra şekeri Yarım subardağı nişasta 1-1, 5 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya Aldığı kadar un ( iki buçuk subardağı kullandım ) TARİF Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kakaoyu alarak yoğurmaya başalyalım. Daha sonra Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim,( birden katarsak un miktarı fazla gelip sertleşebilir kurabiyelerimiz ) Hamurdan parçalar alıp sarımsak ezicinin içine koyup yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkalım. Yaptığımız hamurların ortasına su şişesinin kapağı veya kola şişesinin kapağını koyup parmağımızla basalım yuva oluşacak şekilde. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dk pişirelim. Soğuyan kuş yuvalarının ortasına dilediğiniz şekerleme, pasta süsleri hazır çikolata yada erittiğiniz çikolata koyarak servis edelim. Süslemek sizlerin tercihi... Afiyet olsun... NOT; Kabartmatozu kullanmıyoruz. Kullanırsak kabarıp kuş yuvaları şeklimiz bozulur. Resimlerden takip ederseniz, yapımı oldukça kolaylaşacaktır. Bisküvi tadında bir şahane lezzet, sizleri bekliyor... Çok fazla fırında tutmayın sertleşebilir aman fırının başından ayrılmayın. MALZEMELER 125 gr oda ısısında margarin veya tereyağ 1 adet yumurta 1 subardağı pudra şekeri Yarım subardağı nişasta 1-1, 5 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya Aldığı kadar un ( iki buçuk subardağı kullandım ) TARİF Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kakaoyu alarak yoğurmaya başalyalım. Daha sonra Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim,( birden katarsak un miktarı fazla gelip sertleşebilir kurabiyelerimiz ) Hamurdan parçalar alıp sarımsak ezicinin içine koyup yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkalım. Yaptığımız hamurların ortasına su şişesinin kapağı veya kola şişesinin kapağını koyup parmağımızla basalım yuva oluşacak şekilde. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dk pişirelim. Soğuyan kuş yuvalarının ortasına dilediğiniz şekerleme, pasta süsleri hazır çikolata yada erittiğiniz çikolata koyarak servis edelim. Süslemek sizlerin tercihi... Afiyet olsun... NOT; Kabartmatozu kullanmıyoruz. Kullanırsak kabarıp kuş yuvaları şeklimiz bozulur. Resimlerden takip ederseniz, yapımı oldukça kolaylaşacaktır. Bisküvi tadında bir şahane lezzet, sizleri bekliyor... Çok fazla fırında tutmayın sertleşebilir aman fırının başından ayrılmayın.

13 Aralık 2014 Cumartesi

coko kremli toplar

 bayat kekinizi ufalayın icerisine coko kremi ve biraz sütle actır kekin içine dök biraz katı olsun karıştır ve yuvarla antep fıtıgına bulandır isterseniz hindistan çevizinede bulandırın  ve serviz yapın afiyet olsun


YEŞİL MERCİMEKLİ BÖREK
2 bardağı Y. mercimek
1 soğan
tuz,k.biber ,p.biber
1.yemek kaşığı tere yağ

HAMURU İÇİN
1.su bardağı yoğurt
1.su bardağı sıvı yağ
1.5 bardağı ılık su
hamuru yağlamak için sıvı yağ
1.paket kabartma tozu
1 cay kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un
 Hazırlanışı
kabartma tozunu,limon suyunu sirkeyi birbirine kat
biraz beklet sonra diğer malzemeyi kat hamuru
yoğur kulak memesinden yumuşak olsun
hamuru 15 dakika dinlensin
içini hazırlanışı yağı tavaya koy soğanı küçük doğra tavaya ilave et
biraz pembeleşsin üzerine mercimeği ilave et  tuzunu biberini kat
kavur  ocağın altını kapat
hamurdan ceviz den biraz bük bezeler yap bezeyi yuvarlak ince ac yağla kenarına harctan
koy bük kül böreği gibi bük yağ
lanmış tepsiye diz üzerine yumurta sarısını sür susam serp
ısıtıtılmış fırına ver pişir  sıcak servis yap
                                                          AFİYET OLSUN
elmalı pogaca tarifi 250 gr markarin 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1kabartma tosu yeterince un iç malzemesi 4 elma 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tarcın yapılışı markarini sıvıyagı yoğurtu kapartma tosunu cukur kabın içine koy karıştı sonra kabartma tozu unu ekle hamuru yoğur kulak memesinde biraz sert hamur yoğur 5 dkika dinlensin birtara elmaları soy rendele tavaya al ocağa koy 34 dakika pişir tarcını koy birazda tarcınlı pişir ocaktan indir sonra dinlenen hamurdan 7 eşit parcaya böl onları yuvarlak ac 2santim kalığında ac skara böreği gibi kes elmalı harctan icine koy sar tepsiyez her aynı ac yap tepsiye diz 170 dereceli ısıtılmış fırına ver üstleri pembeleşinceye kadar pişir fırından çıkar üzerine pudra şekeri serp afiyet olsun

10 Aralık 2014 Çarşamba

Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler: 1 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 1 paket toz maya, 1 çorba kaşığı mahlep, 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı tuz, Aldığı kadar un. Üzeri İçin: 2 su bardağı sıcak su, 3 çorba kaşığı pekmez, 1 kase susam. Çıtır Simit Yapılışı Bir kabın içine un hariç tüm malzemeyi koyalım ve iyice karıştıralım. Azar azar unu ilave edelim ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerini örtelim ve 30 dakika dinlendirelim. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım ve düz bir zemin üzerinde yuvarlayıp, iki ucunu birleştirip, simit şekli verelim. Başka bir kabın içine sıcak suyu, pekmezi koyalım ve iyice karıştıralım. Simitleri ilk olarak pekmeze daha sonra susama bulayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Çıtır Simitlerimizi, sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.