19 Şubat 2015 Perşembe



Ardahana özgü kıymalı maviş.


malzemesi.
- 1kg un
- 1 yemek kaşığı maya veya yaş maya
-  1tatlı kaşıgı tuz
- 1sıcak su
-1 cay bardagı süt
İç malzemesi
250 gr kıyma
- 1 yemek kaşıgı tere yag
- tuz kara biber  pul biber
- 1 sogan
Yapılışı.
hamurun bütün malzemeyi kat kulak memesinden az yumuşak olucak

hamuru iyice yoğur hamuru mayalanmaya bırak iki katı olucak

 diğer taraftan kıymanın malzemeyi hazırla tavaya yağı kıymayı koy soğanı

kücük kücük doğra  kıymaya kat baharatını koy kavur. Hamurdan küçük küçük parçalar al, hamuru aç içine kıymalı harçtan koy kapat. Son olarak yağı kızdır hamurları kızart.