7 Temmuz 2014 Pazartesi

.      ardahana özgü feselli

malzemesi

1-kg un
1tatlı kaşığı maya
yeterince  ılık su
yarım cay bardagı süt
250 gr tereyağ veya markarin

yapılışı
hamurun malzemesini  hesini brbirine kat
sonra hamuru yogun
kulak memesinden yumuşak hamur elde edin
hamuru 5 dakika dinlendir
normal bezeler al yağı erit
 bezeleri her birini ayrı ac
yufkalar cok ince  acın
sonra yufkayı yağla  sonra yufkayı 5 parmak aralıklan kes
kestiğiniz yukayı biraz cektirin sora kare şeklinde sar kestiklerin herbirini üsüt üste sar
kanarı koy sonra hepsini ögle yap
feselliyi kaere şeklinde ac sonra sacda veya yanmaz tavada pirin sıcak serviz yapın
                                                       

                                                                afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder