4 Nisan 2014 Cuma



elmalı pogaca tarifi
250 gr markarin
1 su bardagı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1kabartma tosu
yeterince un
 iç malzemesi
4elma
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşıgı tarcın

yapılışı markarini sıvıyagı yoğurtu kapartma tosunu cukur kabın içine
koy karıştı sonrra kapartma tozu unu ekle hamuru yoğur kulak memesinde
biraz sert hamur yoğur 5 dkika dinlensin
birtara elmaları soy rendele tavaya al ocağa koy 34 dakika pişir
tarcını koy birazda tarcınlı pişir ocaktan indir
sonra dinlenen hamurdan 7 eşit parcaya böl onları yuvarlak ac 2santim kalığında
ac skara böreği gibi kes elmalı harctan icine koy sar tepsiyez her aynı ac yap tepsiye diz
 170 dereceli
ısıtılmış fırna ver üstleri pempeleşiceye kadar pişir rırından cıkar üzerine pudra şekeri serp
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder