4 Nisan 2014 Cuma

        merhaba



 ardahan yöresine ait yoğurtlu kesme corbası
2.lt su
orta corba kasesi erişte
1.kase yoğut
1.yemek kaşığı tere yağı
nane pul biber

hamuru icin
3.su bardağı un
1.yumurta
biraz su
1.tatlı kaşığı tuz
hazırlanışı
 hamuru sert hamur yoğur sonra hamuru hasılla daha sonra hamuru beze
 yap 2.3 santim kalınlığında yufka ac sonra yufkayı unla
5.santit şeritler şşeklinde kes sonra kestiğin şeritleri ücer ücer üs üste koy
1.sntim aralıklan kes
corba tenceresine suyu koy altını yak suyu kaynat kaynayan suya kesmeyi ddök karıştır
5.dakika kaynat bir kenarda derin kasede yoğurtdu unu yumurtayı çırp sonra corbadan bir kepceyle suyundan al
yogurtdun içine dök karıştır sıcaklan sın sonra yogurdu kaynayan cobanın içine karıştır
5.daha kaynat altını kapat küçük tavada yagı naneyi pul biberi ni kızdır carbanın üzerine gezdir
sıcak servis yap
                         afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder