MALZEMELER
125 gr oda ısısında margarin veya tereyağ
1 adet yumurta
1 subardağı pudra şekeri
Yarım subardağı nişasta
1-1, 5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Aldığı kadar un ( iki buçuk subardağı kullandım )
TARİF
Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kakaoyu alarak yoğurmaya başalyalım. Daha sonra Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim,( birden katarsak un miktarı fazla gelip sertleşebilir kurabiyelerimiz ) Hamurdan parçalar alıp sarımsak ezicinin içine koyup yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkalım. Yaptığımız hamurların ortasına su şişesinin kapağı veya kola şişesinin kapağını koyup parmağımızla basalım yuva oluşacak şekilde. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dk pişirelim. Soğuyan kuş yuvalarının ortasına dilediğiniz şekerleme, pasta süsleri hazır çikolata yada erittiğiniz çikolata koyarak servis edelim. Süslemek sizlerin tercihi... Afiyet olsun...
NOT;
Kabartmatozu kullanmıyoruz. Kullanırsak kabarıp kuş yuvaları şeklimiz bozulur.
Resimlerden takip ederseniz, yapımı oldukça kolaylaşacaktır.
Bisküvi tadında bir şahane lezzet, sizleri bekliyor...
Çok fazla fırında tutmayın sertleşebilir aman fırının başından ayrılmayın.
MALZEMELER
125 gr oda ısısında margarin veya tereyağ
1 adet yumurta
1 subardağı pudra şekeri
Yarım subardağı nişasta
1-1, 5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Aldığı kadar un ( iki buçuk subardağı kullandım )
TARİF
Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kakaoyu alarak yoğurmaya başalyalım. Daha sonra Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim,( birden katarsak un miktarı fazla gelip sertleşebilir kurabiyelerimiz ) Hamurdan parçalar alıp sarımsak ezicinin içine koyup yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkalım. Yaptığımız hamurların ortasına su şişesinin kapağı veya kola şişesinin kapağını koyup parmağımızla basalım yuva oluşacak şekilde. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dk pişirelim. Soğuyan kuş yuvalarının ortasına dilediğiniz şekerleme, pasta süsleri hazır çikolata yada erittiğiniz çikolata koyarak servis edelim. Süslemek sizlerin tercihi... Afiyet olsun...
NOT;
Kabartmatozu kullanmıyoruz. Kullanırsak kabarıp kuş yuvaları şeklimiz bozulur.
Resimlerden takip ederseniz, yapımı oldukça kolaylaşacaktır.
Bisküvi tadında bir şahane lezzet, sizleri bekliyor...
Çok fazla fırında tutmayın sertleşebilir aman fırının başından ayrılmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder